صلاح الدین دلشاد فوق تخصص جراحی کودکان و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران آپاندیس را یک بیماری شایع دانست و گفت: تنها درمان این بیماری جراحی است و اگر به موقع تشخیص و درمان نشود عوارض خطرناکی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه این بیماری در قسمت آپاندیس روده که یک زائده ایست بین بست مانند و در اول روده بزرگ قرار دارد، افزود: به علت انسداد این زائده توسط رنگ های مدفوعی، اجسام خارجی، هسته میوه ها و انگل عفونی می شود.
این فوق تخصص جراحی در خصوص مراحل چهارگانه آپاندیس تصریح کرد: در مرحله اول فقط حالت التهابی، در مرحله دوم سیاه شدن و از بین رفتن دیواره های آپاندیس، در مرحله سوم سوراخ شدن آپاندیس یا خالی شدن محتویات چرکی به داخل شکم و در مرحله چهارم التهاب داخل شکم به علت پخش شدن مواد چرکی در شکم می باشد.
دلشاد، با اشاره به اینکه بیماری آپاندیسیک در جوانان و نوجوانان بیش از کودکان و سالمندان می باشد عنوان کرد: اما سیر بیماری در کودکان و سالمندان سریعتر از جوانان و نوجوانان است برای مثال اگر مراحل آپاندیسیک در جوانان طی پنج روز طول می کشد تا به مرحله نهایی برسد این فاصله زمانی در کودکان و سالمندان 48 ساعت خواهد بود که مرحله نهایی بسیار خطرناک است و عدم درمان به موقع آن منجر به مرگ و میر می گردد.
وی در ادامه علل بروز این بیماری در کودکان را انسداد داخل آپاندیسیک ناشی از تورم نسوج (لفناوی) دیواره آن دانست و اظهار داشت: در اکثر موارد بر اثر بیماری های سرماخوردگی، تنفسی و گوارش التهابی به وجود می آید.
عضو هیئت علمی دانشگاه ایران همچنین گفت: مهمترین علائم این بیماری عبارتند از درد شکم که ابتدا در اطراف ناف است و کم کم به سمت راست و پایین شکم انتقال یافته و باقی می ماند، در مرحله بعد تهوع و استفراغ که پس از شروع درد نمایان می شود و بعد از آن بی اشتهایی و در مراحل پیشرفته تب و اسهال دیده می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سونوگرافی فقط در 50 درصد موارد می تواند آپاندیسیک را تشخیص دهد.